|
|
Ranga: Forumowicz Grupy: Członkowie
Przyłączony: 12/6/2008 Posty: 13
|
Witam.Mam problem odpaliłem kompa chciałem posłuchać muzyki i jest wyciszony dźwięk i nie mogę go włączyć jak najeżdżam na ikonkę dźwięku pisze "Usługa audio nie jest uruchomiona." i nie mogę tego włączyć
|
|
 Ranga: Zaawansowany Grupy: Członkowie
Przyłączony: 7/30/2008 Posty: 867
|
Jak nie możesz włączyć usługi będzie to związane z sterownikiem do karty dźwiękowej. Więc odinstaluj aktualny i zainstaluj najnowszy pobrany z Internetu ze strony producenta. Powinno pomóc 
Pozdrawiam 
|
|
Przyłączony: 12/6/2008 Posty: 13
|
takie mam bledy. niestety przeinstalowanie sterownikow nie pomoglo ;/
|
|
 Ranga: Zaawansowany Grupy: Członkowie
Przyłączony: 7/30/2008 Posty: 867
|
A nie pamiętasz co np. co instalowałesz przed tym feralnym dniem w którym wysiadł Ci dźwięk. Zobacz w Menadżerze urządzeń jaka jest sytuacja, w Raporty... (w Menu Start w pole Rozpocznij wyszukiwanie wpisz Raporty i rozwiązania problemówi i potwierdź klawiszem Enter) - może tam znajdziesz rozwiązanie twojego problemu, popatrz też w biosie czy przypadkiem karta dźwiękowa nie została wyłączona. W Panel Sterowania > Informacje o wydajności i narzędzia > Narzędzia zaawansowane kliknij na ostatnią opcję Generuj raport kondycji systemu i też poczytaj informacje po analizie z ostatnich 60 sekund.
Pozdrawiam 
|
|
Przyłączony: 12/23/2008 Posty: 15
|
Witam. Już było tu : http://www.vista.pl/pages/Forum.aspx?g=posts&t=4478 Na początek zobacz to : Panel sterowania, System i konserwacja, Narzędzia administracyjne, Usługi. Tam znajdź usługę Windows Audio (Audiosrv) kliknij prawym, daj właściwości i tryb uruchomienia na automatyczny. Potem restart i powinno pomóc. Pozdrawiam
|
|
Przyłączony: 1/24/2009 Posty: 5
|
Mi to się pojawiało, gdy wyłączyłem o jedną usługę za dużo. Sprawdź więc: Start -> uruchom -> msconfig -> usługi -> Harmonogram klas multimediów (powinno być zaznaczone, aby był dźwięk)
|
|
|
Gość |