CTL MB40U – całkiem przyzwoity i niedrogi laptop 14’’ z Ubuntu na pokładzie
Firma CTL zaprezentowała swój pierwszy notebook MB40U , do którego dołączono system operacyjny Linux Ubuntu. Sercem tego komputera jest procesor Intel Core i3/i5/i7 (różne konfiguracje...
Prognoza średniego kursu za tysiąc odsłon 1,2 zł (na dziś)

Statystyki na miesiąc:
luty
 (wszystkie)
Stan z: 08 lutego 12, 10:09
Ile przeglądarek internetowych masz w systemie?







Kategoria:

Oszust zarabia na pakiecie OpenOffice - zachowaj ostrożność i swoje pieniądze!

Dodano: wtorek, 09 marca 10

Pakiet OpenOffice.org jest darmową alternatywą dla produktu Office firmy Microsoft i nic się w tej kwestii nie zmieniło a tytuł newsa jest także jak najbardziej prawidłowy. Jak się jednak okazuje w naszym kraju nie brakuje wszelkiej maści kombinatorów, którzy zrobią wszystko aby wykorzystując ludzką naiwnośc i nieuwagę nabić sobie konto "darmową kasą". Dlatego też postanowiłem przestrzec naszych czytelników, szczególnie tych początkujących, gdyż takie praktyki należy bezwzględnie tępić!

W Internecie możemy spotkać stronę, na której pozornie wszystko jest w porządku i możemy pobrać za darmo pakiet OpenOffice  a na stronie wychwala się zalety tego produktu. Po pobraniu wersji instalacyjnej i uruchomieniu  instalatora spotyka nas niemiła niespodzianka:

 

Oszust zmodyfikował instalator i aby przejść dalej musielibyśmy wysłać 2 smsy (koszt jednego to 7.32) i wtedy moglibyśmy teoretycznie zainstalować pakiet, ale nie zamierzam tego sprawdzać i przestrzegam przed tym naszych czytelników!.  Dowiedziałem się o tym, kiedy zostałem zapytany przez znajomą osobę o darmowość pakietu OpenOffice.

Sama fałszywa strona "pomyslowego" oszusta wygląda tak:

Fałszywa strona znajduje się pod tym adresem

Pamiętajmy jednak o tym, że darmową wersję pakietu pobierzemy ze strony producenta pod tym adresem: http://pl.openoffice.org/product.download.html  lub za pośrednictwem naszego działu Download. Mam nadzieję, że nikt już więcej się nie nabierze na to oszustwo a strona "pomysłowego amatora łatwych pieniędzy" zostanie zamknieta.

 

oceń: 
Autor: Vistomaniak008

Komentarze

Nie rozumiem, dlaczego tym oszustem nie zajęła się jeszcze prokuratura ?

cj

(09.03.2010, 16:09)

To i tak bardzo tanio na tym zarabia, przejdź sobie pod ten adres a oczy Ci zbieleją:
http://www.ux.pl/sklep/?cat=1
i co nieźle nie?, ale ludzie i tak się dają nabrać w bambuko

edelmann

(09.03.2010, 21:16)

przeciez mozna tak sprzedac wszystko, od tapety na pulpit do comodo fire walla. Masakra jednym slowem

egholm

(13.03.2010, 23:39)
Wyślij do przyjaciół
   
 

Nie znalazłeś interesującego Cię materiału...?
Dodaj temat do POSZUKIWANYCH!!!

Ostatnio zaproponowane tematy:
Log ComboFix - prośba o sprawdzenie
laptop Fujitsu Siemens model V2055WL1
Acer aspre 5737z
CPUCool

Chcesz dodać nowy artykuł?

- zostać redaktorem vortalu VISTA.PL
- pokazać innym swój skrypt
- zarabiać na swoich artykułach

Dołącz do społeczności VISTA.PL